Om Kennel Elmelund

 

I Kennel Elmelund har vi vores hunde som familie -og stuehunde, altså inde i huset og ikke i en kennelbygning ved siden af. Vi bor ude på landet (12 km fra Odense!!) og har derfor en dejlig stor have til hundene og nem adgang til skov, marker og vand.
Vi bruger selv vores hunde til jagttræning, udstilling, lydighedstræning, spor og agility.

Jeg fik min første cocker i 1987, og blev derefter grebet af interessen for at arbejde med hunde. I dag har vi 4 hunde, som bor her hos os og ejer yderligere nogle hunde, som bor hos rigtig gode venner og familie. Grunden til at det blev cockeren som race er dels en familiesvaghed, men også fordi cockerens temperament passer os helt perfekt. (se mere om dette under ”racen”)

Vi har ca. 1-2 kuld hvalpe om året og det er af ren og skær interesse – ikke noget vi skal leve af. Vores avlshunde er naturligvis alle øjenlyste og røntgenfotograferede på deres hofter (HD). Ligeledes har alle vores hunde opnået avlsgodkendelse på udstilling i form af 1. præmie (mindst). Vores hvalpe bliver registreret i DKK og naturligvis solgt med bl.a. en stambog og en sundhedsattest fra dyrlægen.

Når vi har et kuld hvalpe gør vi meget ud af prægningen. De bliver automatisk vænnet til menneskehænder, da vi slet ikke kan lade være med at tage dem op hele tiden. Desuden forsøger vi at vænne dem til børn samt til forskellige lyde såsom fx støvsuger, radio, ringeklokke mm. Hvalpene prøver desuden at køre i bil og de kommer ud at lege udendørs så snart de er gamle nok til det. Derudover bliver hvalpene naturligvis stimuleret med div. legeredskaber og huler el. andet, hvor de kan gå på opdagelse. Hver dag har vi hvalpene på bord, så de vænner sig til at blive børstet, få set tænder og "stå" (bruges på udstilling)

Vi har intet krav om, at vores hvalpekøbere skal bruge deres hunde til hverken udstilling, jagt el. andet specifikt. Livet som en elsket familiehund er prioritet nr. 1. Blot mener vi, at det for alle vores hvalpekøbere er et must, at de deltager i hvalpemotivation med deres lille hvalp.

Vi gør meget ud af, at hjælpe vores hvalpekøbere med at få lige nøjagtig den hvalp, der passer bedst ind i deres familie. Så vidt muligt vil vi gerne følge ”vores” hvalpe, når de er kommet ud til deres nye familier, hvis disse er indforstået dermed. Derfor er det simpelthen også lykken, når jeg som hvalpeinstruktør får nogle af mine egne hvalpe på holdet, så jeg på den måde kan fortsætte med at følge dem. Desuden er vores telefon altid åben for gode råd m.m.