Tidligere kuld i Kennel Elmelund

 

 

___________________________________________________________________________________________________

2014 Vega og Billy

 

Vega og Billy er blevet forældre til 6 skønne hvalpe

Vega klarede fødslen super flot og forøgede husstanden med 2 røde tæver, 2 sorte tæver og 2 sorte hanner. Flere af hvalpene har efter deres far et smukt hvidt bryst. Hvalpene var store - ml. 320g. og 360g. så de har vist haft det som blommen i et æg i mors mave. Alle har taget flot på her de første dage efter fødslen, men de bliver også passet virkelig flot af mor Vega.


Nyfødte, men flotte store.


Mor og børn er alle godt trætte efter fødslen.


Nå ja.....så melder sulten sig alligevel hurtigt. Godt at der er masser i mælkebaren!


Det er da ikke til at forstå, at det engang bliver til Cocker-ører!

_______________________________________________________________________________________

19.9

Så blev hvalpene 2 uger. Der er sket utrolig meget med dem siden fødslen - det vigtigste er selvfølgelig, at hvalpene nu netop har åbnet deres øjne.
Hvalpene er meget, meget rolige og meget, meget tykke......men det er jo kun godt. De er så småt begyndt at søge væk fra deres sovested, når de skal besørge. Det ser enormt sjov ud, når de vakler afsted på de små ben - de kan slet ikke holde balancen med de store hoveder.


De begynder at fylde lidt mere i kassen og ved Vega.


Vega elsker sine små pus


Så har øjnene åbnet sig - og sørme om ikke også at ørerne er begyndt at hænge lidt.

_______________________________________________________________________________________

27.9

Uhhh.....der er sket meget med hvalpene den sidste uges tid. Øjnene og ørerne har åbnet sig helt. De er også så småt ved at finde ud af, at de kan bruge deres ben. Nogle gange prøver de også at lege lidt og bide i hinanden, men det er altså lidt svært, når man endnu ikke har tænder i munden. Små bjæf - ofte til stor overraskelse for dem selv - høres nu også, når de forsøger at lege.

Hvalpenes første 2 leveuger lader vi dem så vidt muligt blive i kassen, og har dem kun lige oppe for at veje og klippe negle. Men denne 3 leveuge er længe ventet af vores børn, familie og nære venner, for der må hvalpene nemlig tages op og nusses pusses med. De har også fået sat rampe på deres kasse og kan nu selv bevæge sig ud på gulvet - dog noget slingrende.


Ja, hvalpene bliver i den grad vant til børn!

 

 

 

 

 


"Storebjørn" faldt i søvn på vægten.

 


Når man er træt, så er man træt og så sover man.

 


Se folderne på benene - der er god plads til at vokse

 


Åhhhh....hvor var det dejligt endelig at må sidde med hvalpene......

_______________________________________________________________________________________

5.10.

I dag bliver hvalpene 4 uger.
I den forgangne uge er de blevet præsenteret for "rigtig" mad. De er så småt ved at få smag for det, men vil stadig helst have mors gode, fede mælk. Når de får mad er det et frygteligt svineri, med små fedtede poter over alt. "Jeg kalder mine hundehvalpe for en grisebasse," fortalte Luna i børnehaven i dag "for de spiser med tæerne oppe i maden."

I starten af denne uge fik de sat rampe på deres kasse, så de selv kan bestemme, hvornår de vil være i det store "legerum" og hvornår de nøjes med fødekassen. Som oftest søger hvalpene op i kassen, når de skal sove - hvilket stadig er det meste af tiden.

De er allerede begyndt at reagere på vores stemmer, så så snart de hører os kommer de løbende ned til os. Det er bare så hyggeligt. Når de er vågne er der nu vild gang i leg og kæleri.

 


Tjaa...også dette kuld er elsket over alt andet i verden....


Den store nye verden indtages med stort mod. Hvalpene har dog også været vant til at være i løbegården, når vi tog dem ud - nu bestemmer de selv.


Det er vigtigt, at vi hver morgen får sagt ordenligt farvel inden skole og børnehave venter.


Dejligt for Vega, at det nu er lidt nemmere, at give dem mad.

 


Det er nu engang bedst at sove i den trygge kasse.


Skålen i midten er for at forhindre, at de vader for langt op i maden - det virker.....nogle gange.Åhhh....vi er altså bare bedårende siger menneskemor

_______________________________________________________________________________________

11.10.2014

5 uger i dag

Så blev hvalpene endelig gamle nok til at komme en tur udenfor i den store, store verden. Et par gode dage med lunt og tørt efterårsvejr gjorde det heldigvis til en skøn oplevelse. De snuste og undersøgte nysgerrigt græsplænen og kastede sig så ellers over div. af børnenes legesager.

I hvalperummet er der ved at være fuld knald legen. De gør, leger og bider. Hvalpene er ikke længere Lunas yndlings-venner, hun har meget travlt med at komme i "helle" oppe på bænken. Noah synes bare at det er sjovt, at man nu kan lege med dem. Også Vega er nu så småt begyndt at lege med dem.

De er blevet super gode til at spise deres mad, så nu behøver vi ikke blende det mere, hvilket gør hvalperummet (og hvalpene) noget mere indbydende.......


Nå ja......det her var før vi stoppede med at blende...

_______________________________________________________________________________________

18.10
6 uger i dag

Hvor vi dog bare nyder det milde efterårsvejr. Hvalpene er ude hver eneste dag, og de synes i den grad, at det er spændende. Alle børnenes legesager bliver udersøgt og erobret. Luna synes også, at det er sjovere at være sammen med hvalpene udendørs, for de kan trods alt ikke bide igennem gummistøvler og flyverdragt.

Mor Vega er så småt begyndt at trappe ned for mælken. Hun giver dem nu stående og kun få gange om dagen. De spiser sig også så tykke og mætte i mad, at det ikke længere er nødvendigt med modermælk.

Denne uge har vi haft efterårsferie og megen af tiden er gået med hvalpene - hold da op hvor kan man nå at skifte mange aviser......og vaske gulv......og vaske gulv....og....
Dette var også ugen, hvor de fik en let vask, ormekur og endnu engang negleklip. Hver dag bliver de friseret og det nyder de.


Arrr.....ja, den store nye verden kan godt være lidt farlig, så er det godt med søskende-tryghed (og fars ben)


Og når man så er blevet lidt kold og våd udenfor, bliver man puttet af Noah.


YES! nye legesager.....nå ja, for nogen en simpel papkasse - for andre slaraffenland.
Noah er sej. Selvom han bliver "hapset" alle vegne, ved han ikke noget bedre end at lege med hvalpene både inde og ude.

____________________________________________________________________________________________________

24.10.

Vi kan nu for alvor mærke, at hvalpene er ved at blive store. Der er fuldt fart over feltet og mange lyde på, når de leger. De har nu udviddet deres "territorium" til det meste af huset, men sover dog stadig i hvalperummet. De elsker at gå på opdagelse i Lunas lyserøde "dukkeland" og Noahs lidt mere udfordrende Dinosaur/Spiderman-world. Der er mange spændende lyde og udfordringer for en lille vaps. De klør alle på og er dejligt nysgerrige i deres udforskning af nye ting. Vega elsker at lege med dem, når de kommer i stuen eller udenfor. Mormor Maggie og morfar Carlos har også sagt hej til børnebørnene.

I haven bliver de stadig mere og mere modige og nysgerrige, og vi har virkelig travlt med, at holde øje med, at der ikke er nogen af dem, der spiser noget, der er knap så godt for mavserne.Man kan lige skimte Vegas næse, der titter op imellem bunken af legende hvalpe....hun nyder det.


Og nyder det.....Og når hun så har fået nok, skælder hun lidt ud, som en mor jo skal, og hopper i helle på sofaen.


Interaktiv delfin undersøges.......indtil den blev konfiskeret af madmor - øv!


Morfar hilser på.


"Hvad er du for én?" Robotten "Dino" tages trods brøl m.m. i nærmere øjesyn.


Øv! Ham tog "mor" også hurtigt væk.....


Kys kys lille Knut. Noget så bedårende.

____________________________________________________________________________________________________

3.11

Efter en lang og hård weekend til dobbeltudstilling i Herning er det nu blevet tid til at lave en lidt forsinket opdatering på hvalpene. Synes virkelig bare at de er blevet store nu. De er mega frække men også bare SÅ nuttede nu.
Siden sidst er hvalpene først blevet chippet. Det foregår med en kæmpe kanyle...av av... men ingen af dem sagde en lyd - de tog det bare i stiv arm. Dernæst har de været en tur hos dyrlægen, hvor de blev vaccineret og fik et grundigt sundhedstjek. Dyrlægen var meget imponeret af vores små charmetrolde.
En lille gang vask og negleklip er det også igen blevet tid til - ligesom endnu en ormekur også skulle "skylles" ned.


Hmmmm.....gad vide hvorfor vi pludselig skal gøres fortrolige med den kasse?.....Nå pyt! den er sjov at lege i.


Øv! Ormekur igen - hvorfor nu det, når der ingen orm er?


Der er fuld gang i legen - mor Vega elsker at få dem ud på græsset.


Det er svært at vurdere, hvem der har det sjovest.


Der er plads nok at gå på opdagelse på.....hvor langt væk tør vi mon smutte?


Indendørs får den også "fuld hammer." "Nu har jeg dig!"


Eller "fuld gallop" hedder det der vist.


Alt skal undersøges


Sådan et mor-ører kan da også godt bide i....

 

 

___________________________________________________________________________________________________

 

Begge forældre er HD-A og øjenlyst uden anmærkninger. Billy (Charbonnel Blue 'n' Yellow) er optigen A og Vega B.

Kontakt os på mail: kennel-elmelund@mail.dk el. tlf. 63820052, hvis du ønsker at komme i betragtning til en hvalp fra dette kuld.

 

 

Dec. 2013 Maggie og Carlos

Vi vil bestræbe os på at opdatere siden her hver fredag el. lørdag.

(alle hvalpe er reserveret)

 


________________________________________________

24.01.2014

Hold da op hvor tiden bare flyver afsted! På mandag er hvalpene allerede 7 uger, og de rejser snart hjemmefra. Denne uge har været fantastisk for dem, for de har opdaget døren til Slaraffenland! De er begyndt at komme med os i stue og køkken - og det er sjovt......De går på opdagelse i alt.

Det sjoveste var dog, da vores "dele-hund" Elvis kom forbi og gad lege. Han synes, de var enormt kære og kunne slet ikke blive fra dem.


Verden er pludselig blevet større...


Far Carlos vil helst se på fra den anden side af døren - han synes det er OK at gå ind og snuse til hvalpene og vaske lidt på dem, men når de alle 5 render ham om benene, smutter han hurtigt sin vej.


Skulle man måske lige kunne snige sig til en lille tår?


"Nøj...det her er sjovt!"


Lege-onkel Elvis

 

________________________________________________

18.01.2014

Så kom der endelig bare nogle få ophold i regnbygerne, så hvalpene kunne komme udenfor. Græsset er alt for vådt, så det er blevet til et par ture på terassen. Maggie nyder at have hvalpene med ude og hun vil rigtig gerne lege med dem dér. Men kulden sætter en helt naturlig stopper for alt for meget ude-aktivitet, så det bliver fortsat til en masse leg og kram indendørs.
Vi har nu mødt alle vore kommende hvalpekøbere (på nær en enkelt) og det er virkelig bare en fornøjelse at kunne føle os så trygge ved vores små øjestens nye hjem. Søde og dejlige mennesker, som vi er helt overbeviste om vil udgøre nogle kærlige og kompetente hjem for en Elmelund hund.


Allerede første gang hvalpene var udendørs gik de små haler på livet løs


Mor Maggie leger med to små lakridstrolde


Luna og Noah deler stadig rundhåndet ud af kys og kram - også selv der nu er meget skarpe tænder i munden på hvalpene


Luna synes at en af hvalpene skal puttes kærligt og forsigtigt i et lille tæppe. Lidt efter faldt den faktisk i søvn i skødet på hende - så
hvad gør man så, når der er en regel om, at børn ikke må røre ved sovende hunde?


Åhhh ja....vi får vasket en del gulv for tiden - og hjælpen mangler aldrig.


Dette kuld er meget trygge og magelige. Ofte ligger de med maven lige i vejret, når de sover.

________________________________________________

10.01.2014

Så gik endnu en uge. De små vapser fik i denne uge deres stambogsnavne. Denne gang er der tale om et "Top" kuld.

Elmelund's Top Nice - rød tæve
Elmelund's Top Dollar - sort tæve
Elmelund's Top Of The Pop - rød han
Elmelund's Top Tasty - rød han
Elmelund's Top Story - sort han

De er virkelig begyndt at være sjove bare at sidde og betragte. De finder på løjer og nye ting hele tiden. De hugger ting fra mig, hvis jeg kommer til at lægge fx deres mundklæde el. andet på gulvet. Jeg håber at vejret bliver lidt mindre regnfuldt i weekenden, for de er bestemt ved at være klar til at stifte kort bekendtskab med ude-livet. Ugen igennem har her været masser af besøgende, men det er jo også netop nu, de begynder at være rigtig sjove og nuttede. Ugen har også budt på deres første ormekur i pilleform, men den gled ned....og vi så ingen orm...


Så fik de lov at gå over til den store skål - men det betyder åbentbart ikke at man er blevet for gammel til at stå i sin egen mad.


Pyyy.....det er hård at spise så meget..De tre røde er gået omkuld og to sorte banditter er nu på spil...


Så er det bedst at overgi' sig


Ses...

 

________________________________________________

5.1.2014

Nu er der ved at komme lidt mere liv i de små frækkerter. I løbet af den forgangne uge er deres tænder vokset ud. Der er endnu ikke nok kræfter i deres kæber til at det gør ondt, når de bider, men det skal nok komme..
De er begyndt at bide i hinanden og så småt lege og knurre lidt af hinanden.
De er blevet præsenteret for rigtig mad - blendet, opblødt hvalpefoder blandet med cultura. Vi har det overalt når de er færdige....Men de kan rigtig godt lide det og spiser godt, når de får serveret. Maggie giver dem naturligvis også stadig mælk, men det gør jo lidt mere ondt nu, hvor de har fået tænder.


Den går ikke meget længere - nu er tænderne nemlig brudt igennem......


Det har Luna opdaget.


Hmmmm...hvad er det nu for noget?


Uhmmmmm det godt!


Og så har vi det all over.


Og når man har spist så er man træt.


Ja nu fylder de for alvor i mælkebaren


Øv....man skal også allerede friseres og have klippet negle.


Hvalperummet er bare det hyggeligste sted i huset.

________________________________________________

28.12.13

Hold da op hvor er der sket meget med hvalpene i løbet af den seneste uge. Først og fremmest har de jo nu åbnet deres øjne - dejligt, så er der altså bare lidt mere hund over dem. De er så småt begyndt at prøve sig lidt frem hvad benenes stabilitet angår - men det er meget svært, da deres hoveder jo pt. er så store, at de konstant mister balancen.
Maggie er begyndt at ville lidt ud fra rummet nu, og så tjekker hun med jævne mellemrum om alt er som det skal være hos de små. De lider bestemt ingen nød, hvad mad angår. De er kæmpe-babyer, men det er jo bare et godt tegn - senere udligner det sig uden tvivl, så de vejer det samme, når de rejser herfra, som vores hvalpe plejer at gøre.
I går kom så den længe ventede dag for Noah, hvor vi udvidede hvalpenes kasse med en løbegård. Så er det meget nemmere at kæle med de små, og det nyder vist både han og hvalpene.
Luna har fået af vide, at hun ikke må løfte på hvalpene, men det klør godt nok i fingrene...


Nå ja....der er nok ikke mange, der ved det, men selv "Iron Man" har altså huller i sokkerne!


Uf...de hoveder er altså tunge at få med op...


Så er der lidt bedre plads til at fodre hvalpene

 

 

________________________________________________

19.12.13

Så blev hvalpene ca. 10 dage, og bestemt ikke mindre nuttede. Der er i ugens løb så småt kommet pels på deres næser, så de ikke længere ligner "museunger." Vi kan også begynde at se en antydning af, hvor øjnene snart vil åbne sig.
Allerede nu må hvalpene vænne sig til kys og kram. Vi mener egentlig, at hvalpene og deres mor, skal lades mest muligt i ro de første par uger, men Noah MÅ bare sige goddag og farvel og godnat m.m. Han har fundet ud af, at det er MEGET, meget dejligt, at ligge med en lille lun hvalp på sin bare mave! Maggie holder lidt øje med, hvad vi mon fortager os med hendes børn, men er så tryg og glad, så vi får bare et slik sammen med hvalpene.

 

 

 

________________________________________________

9.12.13

 

Så kom der endelig små hvalpe her i huset. Særligt Noah har i den seneste tid været lige ved at revne af spænding for hvornår de mon kom. Maggie fødte mandag aften (9.12.13) Hun var bare så dygtig og rolig, men hun havde noget af en opgave foran sig. Hvalpene var alle meget store - de har jo rigtig kunne hygge sig og få alt hvad de behøvede, når de ikke var flere. Fordelingen blev:

2 røde hanner - reserveret
1 sort han - reserveret
1 rød tæve - reserveret
1 sort tæve - reserveret

Hvalperummet emmer af idyl. Maggie har selvfølgelig haft en ordenlig omgang efterveer, men hun bider det i sig. Hun passer og plejer de små vapser - hun er bare SÅ dygtig. Hun er meget, meget rolig og kærlig med de små. Hun er bare en fantastisk hund. Far Carlos aner ikke, at han endnu engang er blevet far. Han er vist bare lidt irriteret over, at vi har helt så meget tid til ham pt.

Herunder er hvalpene nyfødte/et par dage gamle.

 

 

__________________________________________________________________________________________________________

Maj 2013

Vega og Ozzies hvalpe

Vega "Elmelund's Wauw Wauw" er blevet mor til 6 skønne, skønne hvalpe d. 28.4.13.
3 røde tæver, 2 røde hanner og 1 black/tan han. Far til hvalpene er"Ozzie Black Petrs" (Kennel Paisleys - Sverige)
Vega er en rigtig lille "hønemor", der nusser og pusser om de små. Hun har flot med mælk til dem, og de har alle taget rigtig godt på. Der er ro og ren idyl i hvalperummet.


Nyfødte - fine store "krabater"


Direkte til mælkebarenDen meget stolte mor


Ja ja....de ligner museunger, men bare vent - de blive såååååå nuttede
____________________________________________________________

1 uge


Mor Vega elsker at putte med de små pus. Hun er begyndt at gå frivilligt ud af hvalperummet og skal ikke længere løftes. Hun har også været en tur oppe under vores parkerede bil.


Nu er næser og trædepuder ved at bliver sorte. Der er så småt ved at komme pels på mulerne.

 


Hygge!

 sove og spise, sove og spise, sove og .........


10 dage gamle...så åbner øjnene snart
___________________________________________________________

(øv....er lige blevet opmærksom på, at nedenstående opdatering, som vi lavede for 1 uge siden, aldrig er nået fra
local folder og ud til alle jer, som spændt venter på nye billeder. Det beklager jeg meget - nu skulle de være her. Der
kommer så nye billeder allerede igen i morgen - fredag)

2 uger

Hvalpene har nu åbnet deres øjne og er også så småt begyndt at bevæge sig en lille smule rundt i hvalpekassen (når mor kommer, og de skal have mælk)


allerede nogle små "kælegrise"


Sådan nogle fine øjneÅh ja....vi er begyndt at gå lidt, men er meget usikre på benene.

__________________________________________________________________

3 uger

Så blev hvalpene 3 uger og i ugens løb er de blevet præsenteret for "rigtig" mad i form af opblødt, blendet
tørfoder tilsat cultura. De var lidt skeptiske i starten, men tog siden hen godt for sig af retterne. Det er noget værre
griseri og vi er alle smurt ind mad bagefter.
Dette var også ugen, hvor hvalpene til stor fryd for Noah skulle ud af deres kasse og udvide deres "territorium" til
hele vores pejsestue. Hos os må børn ikke bære rundt på hvalpene, men de må gerne løfte dem op på
skødet, hvis en hvalp kommer hen til dem, når de sidder på gulvet ved hvalpene....og det gør Noah rigtig meget. "Jeg elsker jo hvalpene SÅ meget mor", siger han. Der bliver nusset og krammet en masse nu.


OK lad os bare prøve......


Et stort øjeblik, da Noah endelig måtte nusse og pusse uden begrænsning


Og vi fylder efterhånden godt i "mælkebaren"


yndigt....


Vi bliver bedre og bedre til at spise....men sviner stadig lige meget.


Når vi lige har spist sætter trætheden ind, og det er svært at holde vores store hoveder løftet


Godmorgen, godnat, og goddag og farvel - Noah skal runde hvalpene MANGE gange i løbet af dagen. Det er også til stor fryd for hvalpene, som nu kommer løbende ud af kassen, når de hører ham.

_________________________________________________________________

4 uger

Alle hvalpene har været med ude for at få taget foto, og det var en stor ny verden, der mødte dem.


Rød tæve 1


Rød tæve 2


Rød tæve 3


Black/tan han


Rød han 1


Rød han 2

 


Nu har Luna også fået lov at komme mere sammen med hvalpene, og de nyder begge parter.


Der uddeles kys og alle står i kø....


Ja...hvalpene bliver altså bare nogle værre små "kælegrise" med alle de kys og kram.


Legetøjet er for alvor begyndt at være interessant nu.

_______________________________________________________________

5 uger

Sikke et fantastisk vi har haft. Hvalpene er ude flere gange dagligt og nyder at suse rundt i haven.


Nå ja...selvom man er lille, kan man godt udrette noget stort - 1 stk drage nedlagt!


Det er bare sjovt at komme ud


Vega er begyndt at fodre stående, da der ikke længere er plads til alle hvalpene, hvis hun ligger ned.


Noah og Luna sørger for, at hvalpene bliver vænnet til alle mulige lyde - og hvalpene elsker det.


Vega vil lege, men de små "vampyrer" prøver bare at suge fra mælkebaren."Vores menneskemor siger at vi er SÅ fine"


Selv hen under aften nyder hvalpene at komme ud


Så har man jo lige hjælpere på til vasketøjet


Det er et stort arbejde at have hvalpene, men hold da op hvor er det også hyggeligt.

__________________________________________________________________

6 uger

Ups glemte helt, at hvalpene jo også har fået navne nu. Dette her blev til intet mindre end et VIP kuld:

Elmelund's VIP Attitude - Rød han
Elmelund's VIP Style - Rød han
Elmelund's For VIP Only - Black/tan han
Elmelund's VIP Quality - Rød tæve
Elmelund's Made For VIP - Rød tæve
Elmelund's VIP Experience - Rød tæve

 

Og tiden går så hurtigt.......snart skal de rejse....snøft. Men med sådan et blik skal man nok komme langt i livet.
Typisk cocker-udtryk

 


Det er ikke kun de to-benede unger, som synes, at legetårnet er et sjov sted.

 


Alt bliver undersøgt, selv den "farlige" rist, som hunde ikke tør gå på !


Mor Vega leger og hygger sig gevaldigt med hendes børn.
Meget af dagen tilbringes i haven.


Og aftenen tilbringes i stuen - et rent paradis af legetøj.......

 

 


 

.

Vega Ozzie

Vega er 2½ år og dansk udstillingschampion, VDH Europasieger 2011 og hun har 7 placeringer som bedste tæve.. Hun er vores glade, glade charmetrold,
som altid er fuld af fart og leg. Elsker dog også at ligge stille og roligt i arm og nusse - særligt med Noah.
Vega er snart 3 år og dette er hendes første kuld hvalpe.

VDH CH C.I.E SE U(U)CH NO UCH ESTW-09 ESTJW-09 Rostockwinner 2011 Ozzie Black Petrs.
Ozzie er en sød og kærlig han fra Kennel Black Petrs i Tjekkiet, og han ejes nu af Kennel Paisley's i Sverige, som har opnået mage flotte
udstillingsresultater med ham. Tak til Ann Christin og Lasse for at muliggøre denne parring..

Vi planlægger selv at beholde en han fra dette kuld og regner med at optigenteste alle hvalpene.

________________________________________________________________________________________________________

2012

Maggie og Mattis hvalpe

Vi opdaterer med nye billeder ca hver fredag, på hvalpenes ugedag

Så er vores dejlige Maggie (Charbonnel Swedish Model) blevet mor til et kuld skønne hvalpe. Far til hvalpene er Matti (Natisja's This Boy).
Der kom 6 små pus: 3 sorte tæver, 1 rød tæve, 1 sort han og 1 rød han.
Vi forventer hvalpe af høj udstillingskvalitet i dette kuld, men vægter dog højt, at sælge til familier, som primært ønsker en dejlig, kærlig familiehund.

Både Maggie og hvalpene trives godt. Maggie elsker sine små børn og passer dem helt perfekt. Hun er bare så god og rolig en mor -
det må altså betyde noget med sådan en start på livet for de små.
Da Noah stod op morgenen efter fødslen og så alle hvalpene udbrød han:
"ihhh hvor er de altså nuttede - de sorte skal hedde "Blomst" og de orange skal hedde "Gulerod""
Så nu har vi altså en masse blomster og gulerødder i hvalpekassen.

Alle hvalpe vil være optigen A.

hmmm..hvis ikke jeg vidste bedre, ville jeg tro at faren var en af de der grimlings

--------------------------------------------------------------------------

 

Hvalpene 1 uge

Så blev vores små pus 1 uge gamle. De trives alle super godt og tiden går bare med at æde og sove! Dejligt!
Maggie passer dem utroligt flot - hun er bare så god. Hun er netop begyndt at lægge sig udenfor hvalpekassen i
korte perioder. Hun accepterer nu også at få mad og vand serveret udenfor kassen. Hun viser glad og stolt sine hvalpe frem
til mormor, bedste og selvfølgelig Noah og Luna - men ellers er der lukket for besøgende i hvalperummet. Det er så
vigtigt, at hun og hvalpene får en rolig start og får rigtig god gang i mælken.
Maggie har udviklet en ny yndlingsmåde at ligge på, når hun giver mælk. Hun lægger sig på ryggen med alle babserne
lige i vejret, og ser BARE ud til at hygge sig.....hvalpene er desværre bare ikke store nok til at kunne nå ordenligt, så
de må kravle rundt overalt på hende for at nå.


Når man har ædt sig en pukkel til, kan man åbenbart sove på hvilken som helst måde!


Øv...nu er vi åbenbart så store, at vi skal lære at ligge alene engang imellem. Så gælder det om at rotte sig sammen.

____________________________________________________________________________

Hvalpene 2 uger

Så rundede vores små pusser-nusser (som Noah nu har døbt dem) 2 uger. Tiden går hurtigt og de vokser også hurtigt. Ugens højdepunkt har naturligvis været,
at der er kommet små sprækker i øjnene. Inden længe åbner også ørerne sig og i løbet af den næste uges tid, begynder de nok også at gå lidt mere rundt.

De har i denne uge fået klippet negle for første gang, men Maggie er ikke meget for, at vi tager dem op af kassen.
Så begynder hun at klynke - hun vil naturligvis have samling på flokken. Hun er stadig den mest omsorgsfulde og kærlige mor.
Hun nyder godt af, at der er rigeligt med mad til rådighed - vi skal jo være sikre på, at hun får nok til at kunne lave en masse mælk.
Men, nu er hun altså blevet lidt tyk...Hvalpene er så småt begyndt at stavre lidt rundt på benene, men det er Bambi på glatis -
de vakler og falder hele tiden. Det ser så kært ud.


Luna ELSKER de små hvalpe, men.....


Noah synes nu lige, at det er bedst, at han holder lidt øje med hende


Øhhh....skulle der ikke være 2 røde? Find Holger.......


hmmm...lige børn leger bedst - siger nogle....


2 uger og nu med øjne

_____________________________________________________________________________

Hvalpene 3 uger

Denne 3. leveuge er der sket rigtig meget med hvalpene. De er så småt begyndt at komme helt op på benene, når de bevæger sig rundt,
men det er stadig svært at holde balancen. De er begyndt at søge udenfor deres sovested, når de skal besørge, så nu har de fået aviser i halvdelen af kassen.
De går fint derud, når de skal tisse. De første besøgende har nu været her, og det passede hvalpene storartet at blive nusset rigtig meget.
Snart skal de have mere plads at bevæge sig rundt på, så nu må vi vist hellere finde rampen til hvalpekassen, så de kan komme ud og udforske...

Hvalpene har fået deres stamtavle-navne, og denne gang er det et "hot" kuld:

 
Sådan elsker han at ligge - han er bare SÅ magelig

 


Fætter Mikkel og kusine Emilie fik senere af vide, at den ene af hvalpene bliver deres. Det har de håbet på alle de andre gange,
hvor vi har haft et kuld, men altid fået "nej" af far og mor, så de troede næsten ikke at det var sandt.
Hvor var det dejligt at se deres umiddelbare og meget, meget oprigtige glæde.


Øv....hvor ventetiden er laaaang

_____________________________________________________________________________________________________________________

Hvalpene 4 uger

Mandag præsenterede vi hvalpene for lidt meget tyndt, opblødt, blendet hvalpefoder tilsat Cultura. De spiste meget lidt og syntes hellere at de ville til mælkebaren.
Men langsomt hen over ugen er de blevet mere og mere glade for maden, og her fredag er de oppe på 3 måltider om dagen.
Maggie kan heller ikke følge med i mælkeproduktion, da de jo nu kræver mere og mere foder eftersom de vokser hurtigt.
De er også så småt begyndt at få tænder, så tiden til rigtig mad er inde.
Hvalpenes hørelse er nu også udviklet og ørerne har åbnet sig. Det ses tydeligt, når vi kommer ind i hvalperummet, for de hører os med det
samme og kommer løbende for at kæle. Hvalpene har nu fået hele vores pejsestue at boltre sig i. De er begyndt at interessere sig for legesager
og bider også lidt i hinanden.


 


 

 


____________________________________________________________________________________________________

Hvalpene 5 uger

I denne uge kom hvalpene udendørs for første gang. Siden har vi benyttet det dejlige vejr til at være ude ofte.
Hvalpene var slet ikke spor bange - de hoppede glade rundt og legede i det skønne græs. De er nu så småt begyndt
at "bryde" lidt med hinanden. De elsker alle deres nye legesager og sørligt, når de får lov at lege med lidt fjer el. pels.
Men det bedste er dog, når der kommer besøg - og det gør der faktisk dagligt i denne tid._________________________________________________________________________________________________

Hvalpene 7 uger

Efter et par uger med masser af hvalpebesøg og Noahs fødselsdag afholdt over 2-3 forskellige dage (da hvalpene jo optager pladsen i vores spisestue)
har der været masser af klap til hvalpene. Og det har de små kæletrolde virkelig nydt - tror snart de små haler falder af, sådan som de vipper hele tiden.
De sidste par uger har hvalpene været med i alle husets rum. Nogle gange et par stykker af gangen og andre gange hele banden - så er der nok
at holde styr på! Vega nyder at lege med hendes små halv-søskende og de synes bare at hun er rigtig spændende. Carlos vil gerne
kigge på de små, men de skal ikke komme i tanke om at bide ham i ørerne - så er han meget hurtigt væk.....det er under hans værdighed. Noah elsker
stadig de små gulerødder og blomster, som han stadig kalder dem, men har dog måtte sande, at de nu pludselig bider rigtig hårdt og er meget frække.

 

 

 

 

Maggie og Matti

____________________________________________________________________________________________________________________________________

2011

Honey og Franco er blevet forældre til et skønt kuld hvalpe.
2 sorte tæver, 1 rød tæve og 1 rød han.

2 sorte tæver, 1 rød tæve og 1 rød han - alle lovet væk til nogle rigtig gode hjem.
De er så flotte og kraftige, for de har jo masser af mælk til rådighed.


Honey elsker sine små pus og er en fantastisk dygtig mor. Hun er så glad, logrende og rolig omkring hendes børn.
Hun vil kun spise og drikke i hvalpekassen og vi skal nærmest løfte hende ud, når vi mener hun skal luftes. Hun vil helst bare
ligge hos hendes babyer. Men vi må selvfølgelig gerne tage dem op og også meget gerne kæle med hende. Hun er lige så
kærlig og sød som hun plejer.

 


Næsten nyfødte og uden øjne. Mor Honey vil godt lige kunne følge med i hvad vi laver med hendes børn.åhhhh.....råhygge

 


Søskende-kærlighed

 


"Vi æder altid til vi er ved at sprække" - og så er det jo godt, at man bare kan tage sig en skraber bagefter......
Nogle gange kunne man altså godt ønske sig et liv som hundehvalp !

 

2½ uge

Nu har Hvalpene lige fået øjne - de er ganske vist lidt små endnu, men de er der. En helt ny verden åber sig - og det gør deres ører også snart.....

Jeg synes at det går så hurtigt med at hvalpene bliver store. De er allerede helt enormt kælne og kommer løbende for at nusse så snart de hører vores stemmer.

 

 


Og 3½ uge gammel er vi for første gang blevet præsenteret for "rigtig" mad

 


Det går jo rigtig godt........


Eller det gjorde det i starten - om ikke andet.


Vi er også så småt begyndt at lege lidt og vores tænder er ved at være godt skarpe.


Men vi sover stadig det meste af tiden.

 

4 - 6 uger

Vi har været på ferie i en uge, hvor hvalpene og Honey er blevet passet af min moster og onkel. Det er tydeligt,
at de har haft det som blommen i et æg, og de er helt sikkert ikke blevet mindre kælne.
Vi har glædet os meget til at komme hjem til hvalpene igen, og særligt Noah var spændt på, hvor store de var blevet.

 


Et dejligt gensyn for alle !


Ja, jeg ved ikke hvem, der ser frækkest ud, men de er vist alle ude på ballade.....


______________________________________________________________________

 

Marts 2011

(Nedenstående kuld er rejst hjemmefra, og en skøn fremtid venter dem i deres nye familier)

Vores sorte tæve Salsa (Elmelund's Viva Las Vegas) er d. 8.2 blevet mor til 6 skønne hvalpe: 1 rød han, 1 sort han og 4 sorte tæver. Fødslen gik bare rigtig, rigtig flot og Salsas nye "mor-rolle" klarer hun også i top-klasse.
Hun er en fantastisk rolig og dygtig mor, der passer de små efter alle kunstens regler.

Faren til hvalpene er Rio (Natisja's Riothamus)
Med dette kuld ønsker vi at lave sunde, smukke men frem for alt gode og kærlige familiehunde.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Hvalpene er nu blevet 2½ uge gamle og de trives bare helt i top. De har alle åbnet deres øjne og en helt ny verden ligger foran dem.De er også så småt begyndt at åbne deres øre - de reagerer nu på vores stemmer, men kan stadig ikke helt lokalisere lyden. De små pus er nu også ved at prøve deres ben af - de stavrer rundt i kassen, når Salsa går op til dem, og det ser rigtig sjovt ud, da de SLET ikke kan holde balancen. Det er imponerende at se, at de allerede "går" lidt væk fra deres sovested, hvis de skal tisse.

På billederne nedenfor ser man tydeligt, hvor meget der er sket på bare en uge. De er vokset rigtig meget - se bare hvor meget de nu fylder, når de ligger i "mælkebaren" hos mor.

På billederne anes nogle små mærker på nogle af hundene - det er bare neglelak. Vi synes ikke om at mærke dem med farvede bånd, som de hele tiden skal have på, så enkelte mærker vi op, så vi hele tiden kan kende de 4 sorte tæver fra hinanden.


Det er ved at blive lidt mere småt med pladsen, så snart må vi udvidde med hele rummet


Salsa hygger sig bare så meget med hvalpene - hun elsker stadig at ligge sammen med dem.Ser det ikke bare fantastisk afslappet og hyggeligt ud.


Øjnene er lige åbnet og stadig lidt blå og slørede.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Vores dejlige Salsa-hvalpe har nu fået deres DKK-stambogs navne. Salsas familie går rigtig meget op i sportsdans og som en gestus til dem, har vi til navnene derfor valgt et tema omkring danse. Salsa er jo også selv opkaldt efter en dans.

Elmelund's Let's Tango - Sort Han

Elmelund's Mr. Swing King - Rød Han

Elmelund's Twist N'Shout - Sort Tæve

Elmelund's Limbo Queen - Sort Tæve

Elmelund's Funky Foxtrot - Sort Tæve

Elmelund's Juicy Jitterbug - Sort Tæve

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hvalpene er nu 3,5 uge gamle og de seneste dage er gået med tilvending til "rigtig" hundemad. Dette kuld er fantastisk dygtige til at spise. De står alle flot og forholdsvist stille rundt om skålen og guffer. Dette resulterer heldigvis i, at de ikke er nær så indsmurte i opblødt, blendet tørfoder, som vi ellers plejer at se.
Hvalpene er begyndt at komme meget mere ud af deres hvalpekasse og de har også fundet ud af, at deres nye, begyndende "bisser" kan bruges til at bide i hinanden og vores tæer m.m. De er nogle rigtig små "kælegrise," der søger os, så snart de ser os i hvalperummet.
Carlos har hilst på de små nye familiemedlemmer og Salsa viser ham stolt hvalpene. Han må gerne gå rundt inde hos dem uden at hun bliver sur. Vi venter lidt med at introducere de andre tæver for dem, da det er vigtigt, at det går i Salsas tempo. De har kigget på dem gennem børnegitteret og Maggie er tydeligvis lidt skruk.....

De første hvalpekøbere har også været på besøg i denne uge og det var dejligt at se, at både hvalpe, Salsa og alle de andre hunde, som altid tog godt og glædeligt imod dem.


3 uger


Er vi ikke bare dygtige til at spise?


Så skal neglene klippes og...


derefter skal de små klumper vejes....


Her sidder 2 små lakridstrolde og overvejer, om de mon tør vove sig ud af hvalpekassen...


Jov....selvfølgelig turde vi det...!

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hvalpene er nu blevet 5 uger og deres udvikling går bare SÅ stærkt. Hvalpene er nu rigtig begyndt at lege både med legetøj og med hinanden. Den vilde jagt går virkelig rundt i hvalperummet. Men....de er også så kælne, så lige så snart vi viser os, vil de bare op og nusse (og bide lidt i tæer)
De spiser nu hele hvalpepiller, som ikke længere er blendet el. rørt i stykker - det er dejligt, så sviner det noget mindre. Dette kuld er rigtig dygtige til (næsten) altid kun at besørge på de fremlagte aviser. Det skulle gerne lette renligheds-træningen for deres kommende familier.

Hvalpene er begyndt at komme i resten af huset, så de kan udforske "den storee verden". De synes specielt at det er spændende, at undersøge Noahs legetøj. De hilser med jævne mellemrum på alle de voksne hunde og særligt Vega elsker bare at nusse om dem og lege med dem.

Noah har virkelig meget glæde af dette kuld. Han gør meget ud af at få sagt farvel til dem hver morgen, inden han skal i dagpleje. Når han kommer hjem er hvalpene det første i hans tanker og de skal alle have et kys. Naturligvis kan han ikke blive puttet om aftenen, før han også har sagt godnat til dem. Han ved godt, at han ikke må løfte på dem, så de får bare en masse nus, kram og klap i stedet. Af og til er deres skarpe, nye tænder lidt for meget, og så søger Noah helle på en puf - men det forhindrer ham ikke i at kysse på dem alligevel.

 


Felix, som ham her egentlig hedder er blevet døbt "gulerod" af Noah og hedder nu ikke andet...

Tak til vores hvalpekøber Dan Klarskov for de 3 ovenstående, skønne, skønne billeder.


Giver du et kys?"Lille gulerod" er Noahs yndling og får tildelt alle de bolde han kan drømme om


Meeen....det lader de andre sig ikke mærke med - de skal nok selv sørge for Noahs opmærksomhed


Og det er sjovt!

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Uhh...i dag runder hvalpene 7 uger - hvor går tiden dog bare hurtigt. Den næste uge byder på mange indtryk for de små pus. I morgen kommer Leila og laver en adfærdstest på hvalpene, og det bliver spændende at se, om hun kan give os nogle nye nuancer i forhold til deres individuelle psyke. Torsdag kommer den "slemme, slemme" mand med den store chips-kanyle, og fredag skal de en tur til dyrlægen for at blive vaccineret og få sundhedstjek.

Vi har benyttet de sidste par dages fine vejr til at få hvalpene med ud i haven, og det nød de virkelig. Der var mange spændende indtryk og en hel masse nye, dejlige dufte. De elsker virkelig at boltre sig i haven og undersøger gerne alt det nye.


 

 

- - - - - - - - - - -- - - -- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Salsa
Salsa bor til daglig hos vores gode venner Lisbeth og Jim, men er kommet her ofte lige siden hun var lille, da de bor bare 3 km. herfra. Derfor kender vi Salsa godt og ved at hun vil være helt tryg ved at flytte herhjem. Salsa har det samme skønne, glade temperament som vores andre hunde. Hun er altid glad og logrende og meget kælen. Salsa er HD B og øjenlyst fri.


Salsa

 

Rio

Rio er en flot rød han med et dejlig mildt og sødt væsen. Rio bor hos Hanne Borch i kennel Water-Blue. Rio er HD A, Optigen A og øjenlyst fri.


Rio

__________________________________________________________________________________________________

Forår 2010


Maggie med de små vidundere

Maggie har født 7 skønne hvalpe, som alle er store og sunde. De stortrives og har det som blommen i et æg. Maggie

er en helt fantastisk mor. Hun passer og plejer dem efter alle kunstens regler og alt ånder idyl i den lille hvalpekasse.

Lige siden vi første gang så vores lille, nye, engelske tæve Maggie, har vi drømt om hvalpe efter hende og Carlos.

Vi har helt klart planer om selv at beholde en af hvalpene. Carlos og Maggie har

begge et helt fantastisk, kærligt og karismatisk væsen. Super dejlige familiehunde. At de så begge er højt

præmierede og meget vindende på udstilling, gør bestemt ikke kuldet mindre interessant. Men selvfølgelig er det ikke

et "must" at vores hvalpekøbere vil udstille - vi vil bare gerne sælge vores hvalpe til et godt og kærligt hjem.

Alle hvalpene er optigen B, forældrene er begge øjenlyst fri og Maggie har B på hofterne mens

Carlos har A.


Maggie "Charbonnel Swedish Model Carlos "Elmelund's Daredevil"


1 dag gamle. (Det røde i nakken på to af dem er neglelak, så vi kan kende forskel)

Vores Maggie er bare en super dygtig mor. Hun passer og plejer de små pus som havde hun aldrig bestilt andet. De trives alle rigtig flot og tager en masse på i vægt hver dag. Hvalpene er meget rolige og bestiller lige nu ikke andet end at spise og sove.


Ahhh...nu ligger jeg godt.... (1 uge gl.)

 


Søskende-kærlighed

 


1 uge


Se.....vi har lige fået øjne

 


2 uger gamle


2 uger.

Hvalpene er nu blevet 2½ uge. De har åbnet deres øjne og er så småt begyndt at komme op på benene. Det ser så sjovt ud, for deres hoveder er lige nu alt for store i forhold til kroppen. Derfor skal der heller ikke så meget til før de kommer ud af balance. De er også begyndt at lege lidt med hinanden. Selvom de endnu ikke har nogle tænder prøver de at bide lidt i hinanden.
Hvalpene har allerede fundet ud af, at det er rigtig dejligt at blive nusset med. Så snart de opdager os ved hvalpekassen vralter de hen for at kæle.


3 uger gamle og så småt begyndt at kigge på legetøjet


Nå ja.....og så er ved at lære at spise - det er godt nok svært. Dejligt at vi stadig kan få en masse varm mælk hos mor.


Og mor - ja hun er stadig den bedste i verden

Hvalpene bliver stadig sødere og sødere og deres små haler logrer bare i et væk.
Vi er nu begyndt at give dem rigtig hundemad og det er ret underholdende. De får tørpiller opblødt i varmt varmt blendet med cultura. De spiser halvdelen og den anden halvdel sidder på poter, ører, næser m.m. De er allerede begyndt at søge hen på aviser for at besørge, og det er rigtig dygtigt.
Maggie er stadig meget, meget glad for sine små perler. Hun passer dem på bedste og kærligste vis. I Pinsen havde vi besøg af de første hvalpekøbere - en dejlig familie fra Slagelse. Maggie tog glad imod dem og var tydeligt stolt af at vise sine hvalpe frem.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hvalpe er nu blevet 5 uger og de har netop været ude i haven for første gang. Det gik bare rigtig godt. De undersøgte nysgerrige deres nye omgivelser og gav sig så ellers til at logre lykkeligt til den store vide verden. De hyggede sig længe i haven, hvor de legede med både hinanden og mor Maggie.

Hvalpene er lidt af et tilløbsstykke, og der går stort set ikke en dag uden besøgende. Børnene fra min skole er jo selvfølgelig flittige gæster, hvilket vi nyder, så hvalpene kan komme en masse i både voksen- og børnehænder.

Vi har nu også haft besøg af flere hvalpekøbere - alle dejlige mennesker, som helt klart kommer til at give vore små perler nogle dejlige hjem i fremtiden. Det er så skønt at se, hvordan folk glæder sig til at få deres lille vaps hjem.


5 uger gamle. Hvalpene er nu ved at være så store, at det er svært for mor at fodre alle på en gang.


Åhhh....hvor ser det bare hyggeligt ud.


Vi spiser og spiser, hvilket godt kan ses på vores tykke maver.....

  

Forår 2009

Så har vi fået påske"lam". D. 08.04.09 så 8 smukke, sorte perler dagens lys. 4 hanner og 4 tæver. Moren er vores dejlige Diva - "Elmelund's Dancing Diva". Hun er en fantastisk dygtig mor, der tager det hele utroligt roligt. Faren til hvalpene er vores egen Diego (Winline's You Give Me Something) Der er derfor en enestående mulighed for her at hilse på både moren og faren til hvalpene. Både Diva og Diego har nogle helt fantastiske temperamenter - glade, kærlige og børnevenlige. Begge er sunde og raske og af høj udstillingskvalitet. Diego er en fremragende arbejdshund, der apporterer stort set alt.

For os handler det ikke så meget om farve, når vi selv skal have en ny hund, men derimod først og fremmest om at få et kærligt og omgængeligt familiemedlem. Sådan tror vi også, at de fleste andre mennesker har det, så vel vidende at alle hvalpene nok ville blive sorte, MÅTTE vi bare parre Diva og Diego.

Hvalpene har været ude i haven for første gang og det er der kommet et par dejlige billeder ud af. De bliver bare sjovere og sjovere for hver dag der går. Alle vores hvalpekøbere har nu været på besøg for at hilse på deres nye øjesten og vi er overbevist om, at der venter vores hvalpe en skøn fremtid hos deres nye familier.


Nu er vi for alvor blevet frække


men stadig lige charmerende


Og vores tænder er nu blevet lange og skape


U-ha en stor ny verden ligger for vores fødder.


Hej med jer !


Og så en tur ud i den spændende græsplæne.

 

 

3.5 uge gamle skulle hvalpene prøve at have rigtig mad for første gang - det er der kommet en masse dejlige billeder ud af.Og så var det også tid til at få besøg af lakridsernes kommende familier - der er vist nogen, der glæder sig rigtig meget.....

 


U-ha....nu virker vores ben, så er det tid til at tage de første skridt ud af hvalpekassen - hvem tør mon gå først ned af rampen.

 

 

 


Hvalpene har nu åbnet både øjne og ører. 2½ uge gamle


Det er ikke længere nemt for den stakkels mor at fodre dem - de fylder godt nu.De er altså bare ikke til at stå for.....


Mor og hvalpe i en hyggestund
Nyfødte

 


8 små lakridstrolde - helt nyfødte

 


Bare så nuser


Diva er en super god mor, der passer sine små pus efter alle kunstens regler.
(1 uge gamle)


Lige til at kramme ! (1 uge)


Uhhmmmm.........


og så lige en lille lur.......

 


DivaDiego

Nogle af vores tidligere hvalpe<< Tilbage til Hvalpe

½